maanantai 8. joulukuuta 2014

Mokkapala

Meillä on joka juhlissa tarjolla mokkapalaa. Ja ehdottomasti mummon tekeminä. Ihan parhautta. Tein poikkeuksellisesti Kertun syntymäpäiväjuhliin itse mokkapalat, koska halusin "haisuli koristelun". Käytin samaa ohjetta mitä mummokin käyttää, mutta ei niistä vaan tullut niin hyviä (siskokulta kommentoi). Kyllä huomaa, että mokkapalat ovat mummokkeen bravuuri. Ohje on jostain 90-luvun kirjasta, mistä kannetkin ovat vuosien saatossa kadonneet. Maidottoman leipomuksesta saa, kunhan vain käyttää maidotonta margariinia.

150 g  margariinia tai voita
2 munaa
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl siivilöityä kaakaota
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Kuorrutus:
75 g margariinia tai voita
1-2 rkl kylmää kahvia
1 rkl siivilöityä kaakaota 
2 tl vanilliinisokeria 
3,5 dl tomusokeria

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. 

Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaisesti. 

Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 15 minuuttia. 

Anna kakun jäähtyä. Sulata sillä välin rasva kuorrutusta varten. Lisää muut aineet koko ajan sekoittaen.

Levitä kuorrutus ja koristele halutessa nompparelleilla. 

Ja epäonnistunut koristelu. 
Idea oli hyvä, mutta käytännön toteutus ei toiminut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti