perjantai 27. helmikuuta 2015

Tomaatti-pestokeitto

Kokeilin tätä arjen terveellistä pikaruokaa tällä viikolla ja teen varmaan uudestaan ensi viikolla. Rogerikin tykkäsi ja esitti toiveen, että lisää tälläisiä kevyitä keittoja. Hetkessä kattila kumisi tyhjyyttään. Harmi vaan, että säilykekirsikkatomaatit eivät eksy ostoslistasta ostoskoriin, siitä kassalle ja kotiin (huonomuistijaajatuksetkarkailee). Alkuperäinen ohje on Yhteishyvän sivuilta.

1 sipuli
1 rkl (valkosipuli) oliiviöljyä
4 rkl punaista pestokastiketta
2 prk (a 400/260g) säilykekirsikkatomaatteja
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
150 g ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää pestokastike ja säilyketomaatit. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio. Anna kiehua 10–15 minuuttia.

Lisää nokare ranskankermaa, sokeri ja mausteet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna ja tarjoa lopun ranskankerman kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti